MARIAHILFERSTRASSE WENEN*

De stad Wenen heeft de grootste winkelstraat van de stad; de Mariahilferstrasse getransformeerd van een verkeersader naar een autoluwe promenade. De straat is 1,6 kilometer lang en is onderverdeelt in geheel autovrije zones en aanloopzones waarin beperkt autoverkeer is toegestaan.

Het ontwerp stelt zich tot doel de straat in te richten voor voetgangers, fietsers en het creëren verblijfsplekken. Verschillende clusters met schakelbare meubels, groen en waterelementen zorgen voor rustpunten in de straat.
De uitvoering is in de ontwerpfase al gestart met het plaatsen meubels en het afsluiten van het centrale deel. Zo konden de gebruikers vast wennen aan de nieuwe situatie.

*in samenwerking met Bureau B+B

Opdrachtgever: Stad Wenen
Ontwerp: 2013-2014
Uitvoering: 2014-2015

LAURENTIUS ZIEKENHUIS ROERMOND

Het Laurentius Ziekenhuis wordt vernieuwd. Laurentius wil ook in de toekomst hoogwaardige zorg blijven bieden aan haar patiënten. De buitenruimte speelt daarbij een grote rol. Laurentius Ziekenhuis heeft besloten om bij deze grote ingreep ook het gehele terrein aan te pakken. Op het terrein ontwikkelt de Zorggroep een zorghotel. Samen krijgen ze hun hoofdentrees aan een nieuw plein dat aan de noordkant van het terrein ligt.
Het terreinplan bevat veel bomen en kleurrijke beplanting. De beplanting vormt een groene laag en zorgt voor samenhang op het hele terrein. De infrastructuur en het parkeren is efficiënt opgelost zodat iedereen vanzelfsprekend de weg vindt naar de entrees.
Er ontstaat een aangename groene inrichting.

Opdrachtgever: Laurentius Ziekenhuis Roermond
Ontwerp: 2014-2016
Uitvoering: 2015-2020

ALDENHOFPARK HOENSBROEK*

Op een krimplocatie in Hoensbroek heeft de gemeente Heerlen hoogbouw gesloopt om plaats te maken voor een nieuw park, een brede school en levensloopbestendige woningen. Buurtbewoners hebben in een participatieproces intensief mee gewerkt aan de transformatie. Stedenbouw, architectuur en landschap zijn in samenhang ontwikkelt en volledig geënt op de geologie van de ondergrond en karakteristieken uit de directe omgeving. Er is een buurt ontstaan in het centrum van Hoensbroek waar het weer prettig wonen en recreëren is in een dorpse sfeer. Het park en de brede school zijn gerealiseerd tussen 2014-2017. De levensloop bestendige woningen zijn nog in ontwikkeling.

*in samenwerking met Bureau B+B

Opdrachtgever: Gemeente Heerlen
Ontwerp: 2011-2012
Uitvoering: 2013-2017

HERINRICHTING BUITENRUIMTE NIEUWBOUW ZWEMBAD KATWIJK*

Katwijk heeft een nieuw zwembad. De omgeving van het zwembad wordt heringericht. In het ontwerp, dat geïnspireerd is op een duinlandschap, worden verschillende functies zoals parkeren, de entrees van zowel het zwembad als de Triumfatorkerk op een speelse wijze verweven met het landschap. Het kleurgebruik van de materialen sluit aan bij de duinsfeer. Het marktplein vormt een samenhangend onderdeel met de omgeving van het zwembad. De zandkleurige en bruine kleuren van de verhardingen komen hier terug in een bijzonder Katwijks patroon.

* Impressies: Olco/Yucon

Opdrachtgever: Gemeente Katwijk
Ontwerp: 2015-2017
Uitvoering: 2017-2019

ARTIS

In de Amsterdamse dierentuin Artis zijn het verblijf voor de Rode Panda en de Wallaby gerealiseerd. Unieke opdrachten. Specifieke eisen zorgen ervoor dat de verblijven optimaal voor de dieren worden ingericht. Daarnaast willen wij de bezoeker zo dicht mogelijk bij de dieren brengen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Rode Panda’s, welke hoog in de bomen zitten juist in een verdiept verblijf zitten en de Wallaby’s door een laag muurtje en greppel van de van het park worden gescheiden. Door het wallaby verblijf loopt een pad waarover je vrij tussen de dieren kunt lopen.

Opdrachtgever: Natura Artis Magistra
Ontwerp: 2015
Uitvoering: 2015-2016